Website Canticorum

CantiCorum
Gemengd Koor
Merchtem
Ga naar de inhoud

Ons Repertoire

Het gemengd Koor CantiCorum Merchtem, onder de algemene leiding van hun dirigent Marcel Schelfhout, heeft dankzij de steun van zijn 2 repetitors Josee Goossens en Eliane Mostien op korte tijd al een mooi en gevarieerd repertorium opgebouwd. De meeste van de liederen zijn 4- stemmig (SATB) maar ook de 3- stemmige liederen (SAT) worden niet uit de weg gegaan en regelmatig worden nieuwe stukken op het programma gezet. Het repertoire bevat zowel profane liederen als religieuze werken en is een evenwichtige mix van wereldlijke muziek, van Renaissance tot heden, waarin zowat alle genres aan bod komen. Verder zingen we de Deutsche Messe van Franz Schubert – de Deutsche Mesgesänge van Michaël Haydn, Missa Brevis – St-Johannes de Deo van Joseph Haydn en Missa “in la bemol” van onze grootmeester August De Boeck.
Voor de kerstperiode hebben wij een waaier van de mooiste kerstliederen. Vlaamse kerstliederen zowel als negro spiritual, een Engelse traditional of het gekende Choral van Bach. Prachtige koorwerken als Locus Iste, Pueri Concinite en Ambrosiaanse lofzang in contrast met uitbundige evergreens als 'I wish you a Merry Christmas' zorgen voor een perfecte mix voor een geslaagd kerstconcert.
Ook werken we samen met verschillende solisten en orkesten, en streven ernaar kwalitatief hoogwaardige uitvoeringen en concerten te geven.
Een ruim aanbod dat past in elk gevraagd optreden zoals: Jubilea, huwelijksmissen, uitvaartplechtigheden en concerten.
Canticorum
Gloria Sei Dir Gesungen
Terug naar de inhoud