Website Canticorum

CantiCorum
Gemengd Koor
Merchtem
Ga naar de inhoud
 
Geschiedenis

Het Gemengd Koor CantiCorum werd opgericht op 5 september 2000. Onder de bezielende leiding van dirigent Marcel Schelfhout en met de steun van zijn repetitoren Josee Goossens en Eliane Mostien werd op korte tijd, zowel een religieus als profaan vierstemmig repertoire opgebouwd. CantiCorum heeft intussen een vaste plaats verworven in het regionaal koorleven. Het koor nam verschillende malen deel aan het Provinciaal Tornooi.

Enkele muzikale hoogtepunten van CantiCorum:
Ongeveer 3 maanden na zijn oprichting in 2000, treedt het koor al aan voor de Ceciliamis. In maart 2001 volgt met succes een Lenteconcert. Datzelfde jaar in oktober, reist het koor naar Parijs en werkt mee aan de uitvoering van de Carmina Burana van Carl Orff: dit grootse werk wordt later hernomen in andere gemeenten. In december 2001, naar aanleiding van ‘750 jaar Vrijheid Merchtem’, wordt een romantisch concert gepland met als thema “ik zag Cecilia komen”: als knipoog naar August De Boeck. In dit eerste decennium volgen er verschillende feestelijke evenementen:
’CantiCorum in concert’, ‘Kerstconcert’, ook op uitnodiging van andere gemeenten,’ Onvergetelijke melodieën’ en in 2010 ‘Jubileumconcert’. Het koor gaf ook volop zijn medewerking aan het ‘75ste jubileumjaar August De Boeck’ in 2011 en 2012, en in 2015 aan de’ Baron d’Hoogvorstcantate’ dit naar aanleiding van de 150ste verjaardag van de geboortedatum van August De Boeck.
CantiCorum verzorgt aperitiefconcerten, huwelijksmissen, jubilea en uitvaartplechtigheden, en de feesten van de kerkelijke kalender.
Terug naar de inhoud