Website Canticorum

CantiCorum
Gemengd Koor
Merchtem
Ga naar de inhoud
 

Dirigent Marcel Schelfhout

Marcel is afkomstig uit Hamme aan de Durme; zijn passie en levensdroom was en is muziek. Van jongsaf zong hij al in een koor, aanvankelijk bij de kinderstemmen, later bij het kerkkoor en tijdens zijn schooltijd in Aalst, als solist-bariton in het schoolkoor. Ondertussen liep hij in zijn geboortedorp zeven jaar muziekschool; hij volgde er notenleer, piano, solozang en harmonie. Als jonge snaak van 18 dirigeerde hij al het parochiaal koor van Hamme en bekwaamde zich in orgel en accordeon.
Hij zong als solist-bariton in het ‘Sabat Mater’ van Pergolesi. Met enthousiasme volgde hij de cursussen voor koordirectie, gehoorstemvorming en analyse ingericht door het Algemeen Nederlands Zangverbond (nu Koor en stem).
Aan het conservatorium van Antwerpen kreeg hij les van zijn zeer goede en betreurde vriend Juliaan Wilmots, maar ook van Michaël Scheck, Kurt Bikkembergs, Rudi Tas, Johan Van Bouwelen en Florian Heyerick. Marcel Schelfhout is meer dan 40 jaar koordirigent in Merchtem, eerst van het Parochiaal Mannenkoor en thans van het gemengd koor CantiCorum.

Terug naar de inhoud